2008. február 10., vasárnap

Ismerkedés a pályákkal

Sokféle pálya van. Futbalpálya, golfpálya, autópálya, stb. :-) Vannak ám különböző foglakozási ágak (szakmák), amelyek szintén egy-egy pályához tartoznak. Nos, itt most erről lesz szó mármint, hogy az ember számára milyen pályák vannak, ami aztán életpályává is válhat.
A pályák világa

Az elektrotechnika és elektronika alapjai

Az iskola azért van, hogy a tananyagot, ha lehet teljes egészében a tanári magyarázat alapján megértsd. Vannak esetek, amikor ez nem sikerül. Elmerengsz, hogy milyen szép az idő és, hogy milyen igazságtalan az élet, hogy neked az iskolában a tanári magyarázatot kell (kellene) hallgatnod. Van itt egy link, ahol egy szemléletes kis programot találsz. Nagyon nagy vonalakban átfogja a középiskolás elektrotechnika és elektronika területét, tehát nem pótolja az iskolába járást, és főleg nem a tanári magyarázatot. Sokkal inkább rávilágít a homályos dolgokra. A programot a kicsomagolás után a GMAIN.EXE fájl segítségével indíthatod.
Elektro vázlatosan

Órák

Az ember mindennapi tevékenysége során állandóan időhöz igazodik. Mindíg nézi az órát. Hol azért, hogy mikor lesz már vége az adott (nem kívánatos) tanítási órának, hol pedig azért, hogy mikor jön már el a várva várt pillanat, hogy találkozzon mondjuk a barátnőjével. De azért is nézheti, hogy az érettségin szeretné megállítani, hogy még ne kerüljön rá a sor. Az órát nézhetjük a mobil telefonon, de a karunkon is. Sokkal érdekesebb amit a karunkon hordunk. Ha a linkekre klikkelsz érdekes dolgokat tudhatsz meg az órák világáról. Valamint ha megnézed a "Teljes profil"-omat ott is olvashatsz valamit.
Animációk a működésről
Quartz és automata
Óralap
Órás szótár

Műveleti erősítők

Itt nézheted meg a műveleti erősítőkről szóló anyag egy részét. Mind az érettségin, mind pedig a technikusi vizsgán fontos témakör. Nem beszélve arról, hogy a napi elektronikai gyakorlatban elengedhetetlen az ismerete.
Műveleti erősítő